İp Askılama
Günümüzün hızla değişen sosyo-kültürel değerleri her yaş gurubunda kadın ile erkeklerde genç ve dinamik görünüme sahip olma isteğini ve buna bağlı olarak estetik işlem isteklerini arttırmıştır. Bununla birlikte estetik uygulamalarından beklentilerde hızla değişmektedir. Doktor ve hasta olarak; uygulamaların hızlı yapılabilir olması, etklerinin uzun sürmesi, güvenilir ve modern olmaları, uygulama sonrasında iş ile günlük yaşama çabuk dönülebilecek kadar yan etkilerinin az olması istenmektedir.
Bu amaçla “Ameliyatsız Estetik İşlemler” olarak tanımlanan yöntemler geliştirilmiştir. Son yıllarda bunların uygulanabilirliği, etkinliği ve çeşitliliği artmaktadır. Genel anestezi, ameliyathane koşulları, hastahane yatışları gerektirmeksizin hızlı iyileşme ve çabuk sonuçların gözlenmesi bu yöntemleri daha popüler yapmaktadır.
Yaşlanma ile birlikte deri destek dokusunun azalması ve yer çekiminin etkisi ile yüz, boyun, kollar ve basende estetik alanların yer değiştirmesine sarkmasına neden olmaktadır. Kaşların düşmesi, göz altında torbalanmanın olması, yanakların dolgunluğunun azalarak sarkması, çene hattının silinmesi ve çene altında ikinici bir çene olarak tanımlanan doku birikiminin kaybolması, göğüslerin ve kalçanın ve boyun derisinin sarkmaları en sık yaşadıklarımızdan birkaç tanesidir.
Özel cerrahi sütürlerle(cerrahi ipliklerle) yüz yada vücut dokularının normal anatomik alanlarına yukarı doğru çekilmesi amaçlanarak yapılan “İplikle cilt gençleştirme ve İpliklerle ameliyatsız germe yada asma” olarak tanımlanan bu yöntemler “Ameliyatsız Estetik İşlemler” gurubundadır.